Mediatiedote

20.12.2018

Oululainen pitkänlinjan muusikoista koostuva, melodista metallia soittava M.A.A on julkaissut ensimmäisen täyspitkän albumin ”Jäljet”. Levy löytyy jo nyt mm spotify ja fyysiset levyt ilmestyvät valikoituihin levykauppoihin Tammikuun 2019 alussa. ”Vaikka albumikokonaisuus on nykyään merkitykseltään pienempi kuin aikaisemmin, halusimme kuitenkin toteuttaa tällaisen perinteisen vajaan tunnin mittaisen kokonaisuuden.” -bändi kertoo. ”Rakensimme levyä varten oman studion ja teimme itse kaiken alusta loppuun kolmestaan. Olemme vuosien varrella myyneet muiden bändien saralla levyjä noin 50 maassa mutta tämä tuntuu erityiseltä, tämä on kaveruuden ja veljeyden levy!”

Levyltä on julkaistu syksyn mittaan sinkkulohkaisut Lupaukset Rikotaan sekä Vonkamies, jotka ovat saaneet innostuneen vastaanoton niin kuuljoiden kuin mediankin taholta. Jäljet levyltä löytyy mm yli 15min pituinen teos ”Kun Alta Katoaa Maa” jossa tulkinta on saanut uusia muotoja ja vaikutteissa kuuluu perinteisen metalligenren lisäksi kokeilevampaa ilmaisua mm. väliosan rap-osuuksien muodossa. ”Lähdettiin säveltämään teosta joka olisi monipuolinen ilman sen tarkempia rajauksia tyylin suhteen ja suht massiivinen kipale saatiinkin aikaiseksi.”

Levyn lopusta löytyvät itseoikeutetusti kaksi cover-biisiä joihin bändi on tuonut oman leimansa. Alexian ysärihitti Summer Is Crazy on saanut metallisen käsittelyn ja maailmanlaajuiseksi hitiksi muodostunut Phil Collinsin Another Day in Paradise ylittää herkkyydellään monia perinteisiä musiikillisia raja-aitoja. Rajutuuli-kappale on sikäli harvinainen bändin debyyttilevyn biisi, että se on metallinen versio bändin omasta alunperin akustisesta kappaleesta.

Lisätiedot bändin sivuilta
https://maaband.com/maaband/
https://www.facebook.com/bandmaa/